Ads Area

Downadup solucanından kurtulmanın bir yolu F-Secure

İnternette dokuz milyon bilgisayara sıçrayan ve kullanıcıların internet erişimini, hatta internetle igili her türlü işini kesmeye adayan Downadup solucanından kurtulmanın bir yolu var. Dün kendisini kaynak olarak göstererek sizleri uyardığımız Finlandiyalı F-Secure bu solucandan kurtulmak için bir temizleyici yayınlamış durumda.

Belirtiler

Bu solucanın ilk belirtileri, bilgisayarınızın güvenlikle ilgili internet sitelerine girememesi ve ayrıca şifreli olarak bağlandığınız ağ noktalarında binlerce deneme yaparak saldırı korumasını etkinleştirmesi ve bu bölgelere kullanıcı adı ve şifrenizle girememenizi sağlaması.


Nasıl Kullanılır?

Bu yazılım komut satırı altından çalışıyor. Bir klasöre ZIP dosyasını açtıktan sonra oraya giderek f-downadup.exe'yi çalıştırarak bilgisayarınızı taratabilirsiniz. Doğrudan temizleme kipinde çalıştırmak istiyorsanız da f-downadup.exe --disinfect komutunu kullanmanız gerekiyor.
shifdelete

***Sitede sunulan programları kurmadan/çalıştırmadan önce virüs taramasından geçiriniz. Programların kullanımları sonucu oluşabilecek zararlardan http://bilisimedya.blogspot.com sorumlu değildir.



Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area